banner isbank

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

IMG 5645Değerli Adana Satranç Ailemiz,
2023 yılı Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması sebebiyle ayrı bir önem taşıyordu. Bu anlamlı yılda, Adana satrancını daha ileriye götürme hedefimiz doğrultusunda oldukça başarılı etkinlikler gerçekleştirdik.

Ülkemiz tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremin ilk saatinden itibaren sorumluluğumuzda bulunan Kahraman Olgaç Satranç Merkezimizi halkımızın kullanımına açtık. Federasyonumuzun, Türkiye Satrançla Tek Yürek oluyor projesi kapsamında, ilimizde bulunan depremzedelerin yaralarını satranç ile sarmaya çalıştık. Deprem sonrası normalleşme sürecinde turnuvalarımızı ilimizin en güvenli alanlarından biri olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde oldukça geniş katılımlarla gerçekleştirdik. Deprem bölgelerindeki sporcuları, ilimizde düzenlediğimiz turnuvalarda ağırladık. Bu sadece bir satranç turnuvası değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularını daha da pekiştiren anlamlı bir adım oldu.


Türkiye Küçükler – Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na katılacak sporcularımıza yönelik Doç. Dr. Yunus Emre AYNA tarafından verilen‘‘Stresi Mat Edelim’’ seminerini planladık. Bu seminer sayesinde sporcularımızın müsabakalar esnasındaki psikolojilerini yönetmelerini hedefledik.

İlk kez görme engelli sporculara yönelik resmi bir satranç turnuvası düzenledik. Bu etkinlik, sadece görme engelli satranç tutkunlarını bir araya getirmekle kalmayıp, aynı zamanda engelleri aşma fırsatı sunarak büyük bir anlam taşıdı.

Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ndeki özel çocukları birçok kez satranç merkezimizde misafir ettik.

Federasyonumuzun Onursal Başkanı, Adanalı hemşehrimiz Sayın Kahraman Olgaç adına 14. Anma Satranç Turnuvası’nı düzenledik. Ulusal nitelikteki turnuva birçok farklı ilden sporcunun katılımıyla gerçekleştirdik.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel düzenlediğimiz yedi farklı satranç etkinliğiyle bir araya geldik. GM Meylis ANNABERDİYEW tarafından 23 sporcuya karşı yapılan simultane satranç gösterisi büyük ilgi çeken etkinliklerden biriydi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ilimizde faaliyet gösteren özel okullar ile turnuvalar düzenledik. Bu turnuvalarda sporcularımız eğitim bursu ile ödüllendirildi. Bu ödüllendirmeler sporcularımızın eğitim hayatlarına da büyük bir katkı sağladı.

Çukurova Üniversitesi'nde, satranç tutkunlarını bir araya getirerek farkındalığı artırmak amacıyla Satranç Farkındalık Paneli düzenledik. Bu etkinlik, strateji, zeka ve birleştirici güç olarak bilinen satrancın önemine vurgu yapmayı ve satranç kültürünü üniversite camiasına taşımayı amaçlamaktaydı. Panelin ardından, uzun yıllardır satranç etkinlikleri yapılan Çukurova Üniversitesi’nin 1. Satranç Turnuvası’nı gerçekleştirdik.

Hakemlerimizin bilgi ve becerilerinin arttırılması için Hakem Gelişim Semineri düzenledik. Satrancı Adanamızın farklı bölgelerine yayma hedefimiz doğrultusunda Aday Hakem Kursu açtık. Hakemlerimizden Mustafa Tufan ÇOBAN’ın Ulusal hakemliğe terfi etmesi ilimiz hakem camiası için mutluluk verici bir gelişme oldu.

Sporcularımızın rahatlığı ve konsantrasyonu için en uygun turnuva alanları oluşturduk. Rahat oturma düzeni, iyi aydınlatma ve sessiz bir atmosfer olmasına önem gösterdik. Sporcularımızın en iyi performanslarını sergilemeleri için uygun ortamlar sağladık. Düzenlediğimiz satranç turnuvalarında, ilimiz oyuncularımıza ekstra bir motivasyon kaynağı sunmak adına çeşitli kurumlarla işbirliği içinde ödüller ekledik.

Aynı zamanda, velilerimiz için bekleme alanları, rahat oturma düzeni, duyuru panoları ve sıcak içecek ikramı gibi ortamların oluşturulmasına vesile olduk. Bu alanlar, velilerimizin çocuklarını beklerken turnuva sürecini keyifli bir şekilde geçirmelerini sağladı.

Sevgili Sporcularımız,
İlimiz sporcuları 2023 Türkiye Küçükler – Yıldızlar Satranç Şampiyonasında 16 Yaş Genel Kategorisinde birinci olan Taylan Rüzgar İNCE, 14 Yaş Kızlar Kategorisinde beşinci olan Defne ŞENKAL ve 12 Yaş Genel Kategorisinde dördüncü olan Ayaz ŞAŞKIN milli takıma katılma hakkı elde etti. Ay yıldızlı bayrağımızın altında sporcularımızın başarılarına tanıklık etmek bizleri gururlandırırken, ilimiz sporcularına da ilham kaynağı olmaktadırlar.

2023 yılının ortasında gelen bu müjdeli haberle bir kez daha gururlandık! Taylan Rüzgar İNCE, Dortmund Sparkassen ve Sırbistan Open turnuvalarında gösterdiği üstün performans ile 2300 ELO barajını geçerek Fide Master (FM) unvanını kazandı.

Avrupa'nın en yetenekli genç satranç oyuncularının buluştuğu Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda Adanalı sporcumuz Ayaz ŞAŞKIN’ın da bulunduğu U12 milli takımımız ikinci oldu. Bu derece Türk satranç camiası için büyük bir gurur kaynağıdır.

2023 yılı, ilimiz sporcuları için uluslararası açık satranç turnuvalarında parlak başarılarla dolu bir yıl oldu. Değerli sporcularımız, turnuvalarda gösterdikleri üstün performansla ilimizi gururlandırdı. Ege Ali SABAHCI, 7. Uluslararası Başkent Open Satranç Turnuvası'nda 8 Yaş ve Altı Kategorisi'nde birinci olarak önemli bir başarı elde etti. Atakan ERDOĞAN, Mersin Büyükşehir Belediyesi 7. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nın B Kategorisi'nde ikincilik elde etti. Ali Can SABAHİ, Çubuk Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası B Kategorisi'nde ikinci sırayı aldı. Defne ÖZBAY, 7 Yaş Genel Kategorisi'nde birinciliğe adını yazdırırken, Kemal Efe SABAHİ, 7 Yaş Genel Kategorisi'nde üçüncü oldu.
Bu başarıların arkasında büyük bir emek ve özveri bulunuyor. Kıymetli sporcularımızın, yeteneklerini ortaya koymak için gösterdiği çaba, antrenörlerinin özverili çalışmaları ve ailelerinin destekleri olmadan böyle bir başarı elde etmek mümkün olmazdı. Başarılarının devamını diliyorum.

Değerli Dostlar,

2022 – 2023 etkinlik sezonu boyunca satranca destek ve önem veren; Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Kozan Belediyesi, Pozantı Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Adana MBA Okulları, Erkan Okulları, ERAL Okulları, Adana Uğur Okulları, Seyhan Rotary Kulübü, Tepebağ Rotary Kulübü, Adana 5 Ocak Rotary Kulübü; hepinize sonsuz teşekkürler.
Satranca verdiğiniz önem ve destekleriniz, etkinliklerimizi daha anlamlı ve unutulmaz kıldı. Bizimle birlikte bu yolculuğa çıkmanız, sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda bir işbirliği oluşturdu. Bu destek, gelecekteki projelerimize olan inancımızı daha da güçlendirdi. Satranca olan destekleriniz için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli Adana Satranç Ailemiz,
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız 2024 yılında satrancı Adanamızın her noktasında daha erişilebilir, daha kapsayıcı hale getirmek için tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyor, 2024 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık adına sağlık, mutluluk, barış getirmesini diliyorum.

Demir GÜNDOĞDU
Adana Satranç İl Temsilcisi