banner isbank

5 OCAK GÖRME ENGELLİLER SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI

FmC61euWYAEjztDAdana Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü ve Adana Tepebağ Rotary Kulübü tarafından ortak olarak düzenlen ve Adana’da ilk defa gerçekleştirilen “5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu Görme Engelliler Satranç Turnuvası” başarı ile tamamlandı. Turnuvanın “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” içerisinde de yer alması ayrı bir anlam kattı.

Kahraman Olgaç Satranç Merkezi’nde düzenlenen turnuva Adana’da ilk defa gerçekleştirildi. 12 farklı ilden 30 görme engelli sporcu katıldı. Kıyasıya geçen mücadeleler sonucunda ilk ona giren yarışmacıların madalyaları ve ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

1.lik ödülünü Aydoğdu Atabayev, 2. lik Ödülünü Süleyman Saltık ve 3. lük ödülünü Tahsin Yurdamlı kazandı.

Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail Özden konuşmasında; Birçok ilden Görme engelli sporcuları Adana’mızda ağırladık. İlimizde görme engelliler için satranç turnuvaları düzenlemeye devam edeceklerini belirtirken, Bu güzel organizasyonumuzda bizlere destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Tepebağ Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fahri Dede Avcı, TSF Adana İl Temsilcisi Demir Gündoğdu ve Görme Engelliler Spor Federasyonu’na teşekkürlerini belitti.

Adana Tepebağ Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fahri Dede AVCI ise yaptığı konuşmasında; Binlerce yıllık geçmişi olan satranç sporunun M.Ö. 2000 yılında oynandığına dair bilgilerin Mısır Piramitlerinde mevcut olduğunu belirtmiştir. Ulu Önder Atatürk’ün satranç oynamasını çok sevdiğini ve satranç eğitimine çok önem verdiğini, satranç eğitiminin yurt çapında yayılmasını için özel talimat verdiğini belirtti. Satranç sporunun görme engelliler ve görebilen bireyler arsında yapılabilen ender sporlardan biri olduğunu belirterek görme engelli sporculara herzaman destek olacaklarını belirterek sporcuları tebrik etti. Destekleri için Adana Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü yetkililerine şükranlarını sundu.

Ayrıca Turnuvada paydaş olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu, Sürdürülebilir proje olarak, önümüzdeki yıllarda Satranç Turnuvası’nı desteklemeye devam edeceklerini belirtti. (BÖLGE SPOR)satranc-turnuvasi